+31 (0)547 388 599

News

05 August 2014

In 2010 werd de eerste automatiseringscel voor een ANCA MX7 gereedschapslijpmachine gebouwd. De cel had als functie het wisselen van de frezen, spantangen en slijpschijven sets. Door deze machine te automatiseren was het mogelijk  geworden 24/7  onbemand frezen na te slijpen en nieuwe frezen te maken.

De cel zorgde voor een enorme boost in de productie en levertijden voor het naslijpen van frezen zakte aanzienlijk.

4 jaar na dato is geconstateerd dat het aanbod van het herslijpwerk zo toegenomen is dat er een 2de cel gewenst is.

Deze automatiseringscel zal de eerste cel als basis hebben waarna er een aantal uitbreidingen op zullen komen vanuit de ervaringen van de afgelopen jaren.

Bij volledige productie zal ook de eerste cel een update krijgen zodat er weer 2 identieke automatiseringscellen staan.


24 June 2014

Romias heeft opdracht gekregen tot het bouwen van een robotcel voor de automatisering van een tweetal machines.

De robot zal een OPS 750 en een GROB G550 gaan beladen door middel van een Fanuc R2000 165 Kg. Door gebruik te maken van een magazijn van 54 pallets is de cel geschikt voor 24/7 productie.


11 May 2014

Onlangs is er een Compact10 geïnstalleerd bij een DMU 60 monoBLOCK freesmachine. De cel staat op een geleiding zodat er eenvoudig gewisseld kan worden tussen bemande en onbemande productie. De Cel is uitgevoerd met 3 laden en een enkele parallelgrijper voor het be- en ontladen van freesdelen. Voordat het ruwe product in de machine wordt geplaatst wordt deze gemeten om te controleren of het juiste product is ingevoerd en om plaatsingsonnauwkeurigheden van het ruwe product in de lade te corrigeren hiermee kan een juiste plaatsing worden gegarandeerd.


02 April 2014

Op het jubileumfeest van Slijptechniek Enter op vrijdag 4 april zal Romias zijn automatische gereedschapswisselsysteem voor draaimachines demonstreren. Met dit systeem oogstte de specialist op gebied van industriële automatisering voor de verspanende productie, vorige maand veel bewondering op de Techni-Show.

Veel verspaners herkenden in het systeem een oplossing voor het verder automatiseren van het onbemande draaiproces.


10 March 2014

De robotcellen die op dit moment voor draaimachines worden aangeboden automatiseren vooral de productwisseling. Romias heeft echter ook de automatische gereedschapwisseling geïntegreerd in haar Compact10 robotcel. Dat is deze week te zien op de Techni-Show. 


07 March 2014

Romias is er in geslaagd om in een draaibank op de turret gereedschappen te wisselen.

Het huidige project is voor een klant die tot op heden nog Capto C5 met de hand wisselde op de turret en dit graag wilde automatiseren.

Romias heeft dit opgepakt en is nu in staat deze houders te wisselen op de turret, inclusief het op moment aandraaien van de klemming !

Uiteraard is deze speciale grijper ook door te trekken naar andere typen houders.