+31 (0)547 388 599

News

09 June 2015

Romias heeft voor haar opening van haar pand de beschikking over een van de grotere robots van Fanuc, de M900! Dit monster is in staat om 700 kilo's op te tillen en is uitgerust met een dubbele encoders op zijn assen. De robot zal gaten gaan boren in een vliegtuigromp waarbij verplaatsingen veroorzaakt door externe krachten worden gecorrigeerd. 

Tijdens onze opening op vrijdag 12 juni en tijdens de open dag op zaterdag 13 juni bent u van harte welkom om kennis te maken met het team achter de techniek.


05 June 2015

Na-slijpen van vol hardmetaal frezen is een bewerkelijk proces dat zich vanwege een aaneenschakeling van complexe bewerkingen en wisseling van zowel slijpschijven als spantangen, niet eenvoudig laat automatiseren. Slijptechniek Enter is er echter samen met Romias in geslaagd om het gehele proces te automatiseren. In Enter worden nu alle soorten en merken vol hardmetaal frezen rond de klok in een volautomatisch proces nageslepen. De slijpspecialist heeft daarmee de capaciteit van 8 naar 24 uur uitgebreid zonder extra personele inzet.


13 May 2015

Na de Grolschrobot is er nu een uitbreiding gemaakt voor het serveren van alcoholvrije versnaperingen. Het dynamische barduo schittert ook weer in onderstaande video, maar nu zijn de robots in staat om de gasten te voorzien van alcoholvrije versnaperingen. 


14 April 2015

Romias ontwikkelde voor een eigen bedrijfsevenement een autonoom barduo die de bezoekers voorzag van een ingeschonken glas Grolsch. "Het idee is ontstaan toen we een leuk robotproject zochten om onze kennis en kunde te demonstreren op een bedrijfsevenement van Romias.", aldus Bob Arends robotspecialist bij de firma Romias. "We hebben contact gezocht met de lokale slijterij en hebben een leuke deal kunnen maken zodat we de beschikking hadden over een grote koelkast met glazen deur."

Ingo Stijntjes, mechatronicus bij Romias, over het project: "De uitdaging zat hem in het synchroniseren van de bewegingen waarbij we rekening moesten houden met een vloeistof verdeelt over twee variërende buffers waarbij ook nog schuimvorming optreedt." Het resultaat mocht er zijn, de bierrobot heeft de hele avond alle bezoekers voorzien van een drankje en zorgde voor veel leuke reacties.


04 April 2015

Voor een item over automatisering binnen Nederland is Romias gevraagd door RTL-Z Ondernemerszaken om mee te werken en een kijkje in de keuken te verschaffen. Het item, dat op eerste paasdag wordt uitgezonden, gaat over automatisering binnen Nederland. Er is een trend merkbaar dat door middel van automatisering binnen het bedrijf er geconcurreerd kan worden met productielanden als China en India. Een groot voordeel van automatisering binnen het eigen bedrijf is dat de kwaliteit veel hoger, stabieler en controleerbaar is.


12 November 2014

Onlangs werd de vraag aan Romias gesteld om een DMC 1035V freesmachine te automatiseren.

Het idee was om een al aanwezige robot te herprogrammeren voor het beladen van een DMG freesmachine.

Doel was om een maximaal aantal palletposities te creëren om zo een lange tijd onbemand te kunnen produceren.

Uiteindelijk is de robotbeladingscel uitgevoerd met 180 palletposities.

Klik hier om naar de projectpagina te navigeren.